Здравейте колеги,имам едно малко питане. Фаровете ми светят на един метър пред колата и немогат да се регулират ,защото вътре в самия фар всичко се клати.Някой беше писал, че има пластинка която се чупила и трябва да се смени(като новата се прави на стругар).Та се чудих как точно се свалят проклетите фарове, защото ми се струва че трябва да разглобя половината кола за тази цел.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Как се свалят фарове на 146?
Collapse
X
-
Неееееееееее свалят се елементарно-държат се на 4 болта които се отвиват с гедоре-10 откачаш куплунга отзад и сваляш фара.Болтовете са два отгоре и два отдолу а капака върку фара се сваля още по-лесноFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
-
Фаровете са на 3 болта. Един горе и два долу.След което сваляш куплунзите и мигача.После махащ моторчето за регулиране(завърта се и се откача от ябълката), след което има метални скоби , които държат стъклото на фара.Сваля се много внимателно защото е залепено със силикон.Подвижната част вътре се държи на 3 ябълки , едната е на моторчето а другите две са отгоре за регулиране на фара .Точно тези двете са пластмасови и се чупят много лесно(както и при теб).Проблема ти после идва , от това че резбата не е нормална , а е видия и са набити в задната зъбчатка за регулирането.След като ти ги направи стругар (Т - образните планки) избиваш видиите и си ги правиш с 5мм. шпилка. Аз поне така реших проблема и сега всичко си е ОК.Успех.Alfa Romeo 145 1.4i T.S. 16V 97god.
Comment
-
Забравих да Ви кажа , имате две сваляния на единия фар . Първо за да свалите Т- образната пластмаса и второ след като ви я направи стругар (освен ако не карате 1-2 дена без фар , или стругаря е много бърз). Ако искате да светят по-нагоре Ви съветвам 2 от 4-рите стойки да са 1см. по къси . По късите се слагат по средата(нали едните са по външни , а едните са по средата на фара). Двигателя за регулиране се слага по-лесно преди да е сложено стъклото.Alfa Romeo 145 1.4i T.S. 16V 97god.
Comment
Comment